Declarație surprinzătoare: Ce au recunoscut, în SUA, în legătură cu negocierile privind Ucraina
20/11
Medvedev consideră că Zelenski nu are nevoie de negocieri
20/11

Un nou sistem de recunoaștere și atac a fost testat în cadrul operațiunii speciale

Foto: topwar.ru

Rusia a dezvoltat un sistem care include drone de recunoaștere și de atac. De noul dispozitiv s-a ocupat compania ZALA Aero, a anunțat o sursă informată, preluată de topwar.ru.

Primul sistem de atac și de recunoaștere din Rusia a fost dezvoltat pe baza dronelor companiei ZALA Aero, printre care se numără drone de retransmitere, ce permit creșterea razei de transmisie a semnalului, precum și drone kamikaze. Sistemul a fost deja testat în cadrul operațiunii speciale, unde și-a dovedit eficiența. După cum a explicat compania, sistemul include o dronă de recunoaștere, precum și proiectilele ”Lancet” și ”Kub”. În schema utilizată, drona de recunoaștere acționează ca un repetor radio, permițând extinderea zonei de utilizare a dronelor de atac.

”În Rusia a fost dezvoltat un sistem de recunoaștere și de atac care cuprinde atât drone de recunoaștere de diferite clase, cât și drone de atac de la ZALA Aero. Sistemul a fost testat în timpul operațiunii militare speciale și a demonstrat o eficiență ridicată în detectarea și distrugerea în adâncimi tactice și operaționale a unor ținte tip, precum mulțimi de oameni, vehicule blindate, sisteme de artilerie și sisteme de apărare antiaeriană aparținând inamicului”, a precizat interlocutorul agenției RIA Novosti.

Merită menționat faptul că în ultimul timp, armata rusă acordă un plus de atenție utilizării dronelor kamikaze. Dronele de atac permit distrugerea artileriei inamice, a sistemelor antiaeriene și a vehiculelor blindate nu numai în zona liniei de contact, ci și adânc în teritoriile din spatele liniei frontului. Livrările masive de drone de atac către trupe au schimbat fundamental tabloul operațiunilor de luptă.

Informațiile de pe linia frontului indică faptul că dronele kamikaze ”Lancet” și ”Kub” țintesc echipamente inamice situate în apropierea liniei de contact, în timp ce ”Gherani” lovesc obiective aflate mult în interiorul teritoriului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406881