Presa: Prizonierii ruși din Makeevka au fost împușcați de elevii pușcașilor marini americani
22/11
Rusia a cerut AIEA să-i indice clar pe cei care se fac responsabili de atacurile asupra Centralei Zaporojie
23/11

Ambasada Rusiei a condamnat reacția SUA la execuția prin împușcare a prizonierilor de război ruși

Ambasada Rusiei la Washington/ Foto: AP/ Scott Applewhit

Reacția Statelor Unite la împușcarea prizonierilor de război ruși arată că partea americană contribuie la consolidarea, printre neonaziștii din Ucraina, a sentimentului că vor rămâne nepedepsiți, a declarat ambasada Rusiei la Washington, relatează RIA Novosti.

Anterior, ambasadorul SUA pentru justiție penală globală, Beth Van Schaack, a declarat că autoritățile americane monitorizează informațiile referitoare la execuția prin împușcare a prizonierilor de război ruși în Donbass și consideră că toate părțile implicate în conflict trebuie să respecte dreptul internațional.

„Oficialul a refuzat să condamne în mod direct exterminarea soldaților noștri neînarmați, deși jurnaliștii americani, care nu au trecut sub tăcere tragedia, au confirmat autenticitatea respectivelor înregistrări video”, a subliniat misiunea diplomatică rusă.

Ambasada a reamintit că Moscova a vorbit în repetate rânduri despre faptul că SUA se transformă în parte implicată în conflict din cauza livrărilor de arme destinate Kievului, din cauza instruirii acordate „criminalilor și mercenarilor”, precum și din cauza a transmiterii de informații din partea serviciilor speciale.

„SUA îndreaptă relațiile ruso-americane spre un impas”, se arată în declarație.

Înregistrarea video care arată cum militarii ucraineni împușcă militari ruși care zac la pământ după ce s-au predat a apărut pe internet pe 18 noiembrie. Potrivit Ministerului rus al Apărării, soldații Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) au ucis în mod intenționat zece persoane, aceasta nefiind o crimă de război izolată, ci o practică obișnuită în cadrul AFU.

Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal pentru crimă și tratament inuman aplicat prizonierilor de război. Șeful Consiliului prezidențial pentru Societate Civilă și Drepturile Omului, Valeri Fadeev, și ombudsmanul rus, Tatiana Moskalkova, au cerut organizațiilor internaționale, precum Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, OSCE, Consiliul Europei, Amnesty International, Comitetul Internațional al Crucii Roșii și altele, să condamne împușcarea prizonierilor și să efectueze o anchetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406843