Vasile Buga: Este imposibil ca istoria României să fie studiată fără factorul rusesc
23/11
Zaharova a acuzat ONU că evită să facă o evaluare a execuției militarilor ruși
24/11

CIA și-a propus să recruteze cetățeni ruși nemulțumiți

Foto: Reuters

Directorul adjunct al CIA, David Marlow, a declarat că Agenția americană de informații este pregătită să coopereze cu rușii nemulțumiți de politica promovată de Rusia în privința Ucrainei, a anunțat cotidianul american The Wall Street Journal, citat de Rambler.ru.

WSJ precizează că Marlow a folosit prima sa apariție publică de la preluarea mandatului în 2021 pentru a face o ofertă potențialilor agenți.

El a subliniat că acțiunile Rusiei în Ucraina au deschis oportunități pentru agențiile de informații occidentale de a recruta ruși nemulțumiți.

„Căutăm în întreaga lume ruși care sunt la fel de dezgustați ca și noi de acest lucru. Pentru că suntem deschiși la cooperare”, a spus Marlow.

Anterior, cotidianul The Washington Post a scris despre noua strategie a FBI de a recruta persoane vorbitoare de limbă rusă dezgustate de acțiunile Rusiei în Ucraina: agenția de informații a direcționat anunțurile postate pe rețelele sociale către smartphone-urile aflate în apropierea ambasadei ruse din Washington.

Dacă se dă click pe linkul din anunț, se deschide o pagină unde, în limbile rusă și engleză, proprietarul telefonului mobil este invitat să vină personal în clădirea FBI din Washington, D.C. Se promite, totodată, că informațiile furnizate vor fi tratate în mod confidențial și că FBI va avea o atitudine profesională și respectuoasă.

1 Comment

  1. ion spune:

    Sa recruteze si KGB ul cetateni romani nemultumiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406834