Rusia a cerut AIEA să-i indice clar pe cei care se fac responsabili de atacurile asupra Centralei Zaporojie
23/11
Pușkov, despre provocarea lansată de Elon Musk
23/11

Directorul Teatrului La Scala confirmă corectitudinea alegerii unei opere rusești pentru deschiderea stagiunii

Dominique Meyer, directorul Teatro alla Scala din Milano/ Foto: news.myseldon.com

Dominique Meyer, directorul artisti al prestigiosului Teatro alla Scala din Milano, a confirmat corectitudinea alegerii operei ”Boris Godunov”, a compozitorului rus Modest Musorgski, pentru deschiderea noii stagiuni din decembrie, informează agenția TASS.

Omul de cultură a catalogat opera drept o „mare capodoperă”, subliniind că alegerea nu este îndreptată împotriva Ucrainei și menționând că programul a fost întocmit în urmă cu trei ani. „Repet: nu am de gând să mă ascund când îl citesc pe Dostoievski sau Pușkin”, a declarat el, citat de agenția de presă ANSA.

Anterior, consulul general al Ucrainei la Milano, Andrei Kartîș, a cerut anularea operei rusești. A doua zi după apelul său, teatrul a prezentat oficial programul operei ”Boris Godunov”. Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a calificat disputa ca fiind nepotrivită. Protestul împotriva operei ”Boris Godunov” a apărut „ca un gest cu adevărat incorect din partea consulului”, a declarat edilul pentru postul de televiziune Sky TG24.

Meyer a anunțat alegerea operei „Boris Godunov” încă din 6 iunie. El a subliniat că este împotriva anulării operelor rusești. În plus, programul spectacolelor de balet din sezonul următor de la Scala include ”Spărgătorul de nuci” și ”Lacul lebedelor” de Ceaikovski (ambele puse în scenă de Rudolf Nureyev).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406863