China, despre „capcana” pusă la cale de SUA
24/11
Fost colonel american critică armata Ucrainei pentru că atacă populația civilă
24/11

Vicepremierul Moldovei, despre rezervele de gaze ale țării rămase în Ucraina

Foto: AP/ runews24.ru

Vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spânu, a declarat că acel volum de gaze naturale care rămâne pe teritoriul Ucrainei reprezintă rezerve moldovenești, informează agenția Rambler.

„Cantitățile de gaze naturale despre care Gazprom spune că au rămas în Ucraina sunt economiile și rezervele noastre stocate în depozitele din Ucraina”, a subliniat Spânu într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Potrivit precizărilor sale, aceste gaze ”au fost și vor fi” plătite integral de Moldova.

Anterior, Gazprom a anunțat că a înregistrat, păstrate în Ucraina, cantități din gazele destinate companiei Moldovagaz, conform prevederilor contractuale.

În comunicatul dat publicității în acest sens, compania rusă a precizat că, în cazul în care acest dezechilibru de tranzit prin Ucraina pentru Moldova persistă, Gazprom ar putea începe să reducă livrările prin Ucraina începând de luni, 28 noiembrie.

Operatorul ucrainean GTS a negat ulterior afirmațiile potrivit cărora o parte din gazele pe care Gazprom le livrează Moldovei prin sistemul ucrainean de transport al gazelor rămân pe teritoriul ucrainean.

1 Comment

  1. ion spune:

    Cuvantul corect este retinute , blocate sau furate pentru pastrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406882