Un veteran al CIA a dezvăluit planurile lui Zelenski
07/12
Autoritățile ruse au elaborat trei variante de răspuns la plafonarea prețului la petrol
07/12

Blinken: SUA nu încurajează loviturile ucrainene asupra teritoriului Rusiei

Foto. meduza.ru

Statele Unite nu încurajează lansarea de lovituri asupra teritoriului Rusiei și nici nu ajută Ucraina în acest sens, a declarat Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, relatează cotidianul Vedomosti.

„Nu îi încurajăm pe ucraineni să lanseze lovituri asupra teritoriului rusesc și nu le oferim oportunități [pentru lansarea unor astfel de lovituri]”, a spus șeful diplomației americane, citat de agenția TASS.

În același timp, Blinken a menționat că acțiunile militare continuă în Ucraina și a subliniat că, ”împreună cu partenerii lor”, Statele Unite vor continua să asigure Kievului dotarea necesară pentru apărarea teritoriului ucrainean. Secretarul de Stat a mai arătat că a văzut informațiile privind atacurile asupra unor aerodromuri din Rusia, dar că nu dispune ”de date detaliate” în acest sens.

Pe de altă parte, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat că SUA nu vor împiedica Kievul să dezvolte propriile arme cu rază lungă de acțiune, scrie Lenta.ru. Întrebat dacă Statele Unite depun eforturi pentru a împiedica Ucraina să își producă capacitatea de atac cu rază lungă de acțiune, Austin a spus: „Răspunsul scurt este – nu”.

Șeful Pentagonului a reamintit că Washingtonul a cheltuit deja peste 19 miliarde de dolari pentru ajutorul militar acordat Kievului, au implicat aliații pentru a sprijini Ucraina.

După cum reamintește Vedomosti, militarii ucraineni au încercat, la 5 și 6 decembrie, să atace aerodromurile rusești din Regiunile Riazan, Saratov și Kursk cu ajutorul dronelor. Ca urmare, trei militari ruși au fost uciși pe aerodromurile Diaghilevo și Enghels, potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, conform căruia ținta inamicului au fost avioanele cu rază lungă de acțiune.

Din cauza atacului unei drone ucrainene, pe aerodromul din regiunea Kursk a luat foc un rezervor de petrol. Incendiul a fost izolat abia în dimineața zilei de 7 decembrie, au declarat serviciile de urgență pentru RIA Novosti.

Pe fondul loviturilor ucrainene asupra teritoriului rus, președintele Vladimir Putin a convocat, la 6 decembrie, o ședință operativă cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei. În acest cadru, liderul rus a abordat problemele legate de asigurarea securității interne a statului. Kremlinul a mai precizat că, din cauza loviturilor ucrainene, autoritățile regionale adoptă măsuri suplimentare pentru a oferi protecție obiectivelor care țin de infrastructura petrolieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468419