Putin: Din cei 300.000 de mobilizați, 150.000 sunt în zona operațiunii speciale
08/12
Putin: Răspunsul nostru va fi unul singur – o luptă consecventă pentru interesele noastre naționale
08/12

Putin a vorbit despre cum armata ucraineană îi împușcă pe cei care părăsesc pozițiile de luptă

Foto: lenta.ru

În Ucraina, soldații Forțelor Armate sunt împușcați pe loc pentru abandonarea pozițiilor de luptă, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la întrunirea de miercuri cu membrii Consiliului pentru Drepturile Omului, informează agenția TASS.

„Mai mult, există chiar execuții în masă, chiar publice, în fața plutonului de luptă. Sau fără așa ceva. Dar acest lucru îl știe foarte bine toată lumea, nu este vreun secret”, a spus Putin și a dat asigurări că așa ceva nu se întâmplă în armata rusă.

„Nici măcar nu avem lagăre, zone de detenție pentru dezertori și așa mai departe – toate acestea sunt prostii, sunt fake-uri care nu au niciun fel de fundament”, a adăugat șeful statului. În același timp, Putin a precizat că există oameni care au părăsit pozițiile de luptă, dar sunt tot mai puțini. „În ultimă insntanță, omul care nimerește într-o zonă de ostilități militare vine din viața pașnică și chiar după instructaj nu poate să nu fie încercat de anumite sentimente, specifice oricărui om perfect normal”, a explicat el.

Șeful statului a mai anunțat că majoritatea covârșitoare a militarilor din această categorie se întorc de bunăvoie pentru a-și îndeplini serviciul militar.

Anterior, Putin a vorbit despre persoanele care au plecat în străinătate după începerea operațiunii militare speciale în Ucraina. Șeful statului nu i-a catalogat în nici un fel, apreciind că, poate, cineva consideră că Rusia nu este țara lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468409