Putin a vorbit despre cum armata ucraineană îi împușcă pe cei care părăsesc pozițiile de luptă
08/12
Zaharova: Propunerea lui Macron privind garanții pentru Rusia trebuie susținută cu fapte
08/12

Putin: Răspunsul nostru va fi unul singur – o luptă consecventă pentru interesele noastre naționale

Foto: RenTV

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu membrii Consiliului pentru Drepturile Omului în regim de videoconferință (în imagine). Printre subiectele discutate s-au numărat ONG-urile, sistemul judiciar al țării, precum și operațiunea specială din Ucraina. Mai redăm un fragment din declarațiile șefului statului.

”Ați vorbit despre atacurile asupra Donbassului, asupra orașelor din Donbass și despre lipsa de reacție din partea aproape a tuturor „partenerilor noștri – se poate spune deja în ghilimele – occidentali”. Aceste organizații de apărare a drepturilor omului, organizațiile occidentale de apărare a drepturilor omului – acum ne-am convins pe deplin de acest lucru – au fost create nu ca un instrument de luptă pentru drepturile omului, ci, în primul rând, ca un instrument de influență asupra politicii interne a Rusiei și a altor țări din fosta Uniune Sovietică.

Există, desigur, în Occident, tot felul de organizații de apărare a drepturilor omului, dar, în general, ele au fost create pentru aceste scopuri. Pentru a părea neutre, ele invocă, din când în când, problemele din țările lor legate de drepturile omului, dar mai degrabă ca o excepție. În principal, aceste organizații s-au ocupat, cu profesionalism, de circuitul rusesc și postsovietic – pentru asta au fost create, era deja evident. Acesta ar fi primul aspect.

Doi. Faptul că ele nu au observat înainte, în decurs de opt ani, tragedia care avea loc în Donbass este cea mai bună dovadă a obiectivului pentru care au fost înființate… În privința atacurilor lansate asupra așezărilor din Donbass. Ați amintit unul dintre ele, în care a fost ucisă colega dumneavoastră. Am vorbit ieri cu șeful Republicii Populare Donețk, m-a sunat Denis Pușilin. Într-adevăr, loviturile sunt lansate direct asupra cartierelor de locuințe. Este imposibil ca nimeni să nu știe acest lucru! Toți tac, ca și cum nimic nu se întâmplă. Este groaznic, desigur.

Ați spus că oamenii din Donbasa sunt tratați ca oameni de mâna a doua. Știți ce aș dori să precizez în această privință: pentru cei care ar trebui să monitorizeze drepturile omului – și tocmai ce am spus în ce scop au fost create, în opinia mea, majoritatea așa-numitelor organizații de apărare a drepturilor omului din Occident – pentru ele oamenii nu au, în general, nici un fel de valoare. Ele nu doar că-i consideră pe acești oameni ca fiind de mâna a doua – ei consideră Rusia o țară de mâna a doua, care nu are, pur și simplu, dreptul la existență. Asta este, de fapt, aceasta este toată problema și tot necazul. Cu asta ne confruntăm în momentul de față. De mult, de-a lungul întregii noastre istorii ne-am confruntat cu acest lucru, care astăzi se manifestă în toată strălucirea lui.

Plecăm de la ceea ce avem. Din partea noastră nu poate exista, aici, decât un singur răspuns: o luptă consecventă pentru interesele noastre naționale. Așa și vom face și nimeni nu trebuie să spere altceva. Da, vom face acest lucru în diferite moduri și cu diferite mijloace, dar, înainte de toate, ne vom orienta, desigur, spre instrumente pașnice, dar dacă nu mai rămâne altă soluție, ne vom apăra prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468454