Putin: Răspunsul nostru va fi unul singur – o luptă consecventă pentru interesele noastre naționale
08/12
Zaharova nu a exclus ca SUA să pregătească o nouă „lovitură de palat” în Ucraina
09/12

Zaharova: Propunerea lui Macron privind garanții pentru Rusia trebuie susținută cu fapte

Președintele Franței, Emmanuel Macron/ Foto: lentka.com

Declarația președintelui francez, Emmanuel Macron, despre garanțiile de securitate pentru Rusia trebuie susținute cu fapte. Un îndemn lansat de reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, scrie TASS.

„M-am plictisit să comentez vorbe, vreau să comentez fapte. Dacă vor avea loc acțiuni concrete pline de conținut real – le vom comenta”, a spus diplomatul, menționând că mesajul liderului francez este excelent.

La 3 decembrie, Macron a îndemnat la elaborarea unor garanții de securitate pentru Rusia după restabilirea păcii în Ucraina. Potrivit acestuia, Europa ar trebui să fie atentă la cuvintele șefului statului Vladimir Putin că NATO se apropie de granițele Rusiei.

Declarațiile lui Macron au stârnit critici în Germania și Finlanda. Astfel, fostul premier al Finlandei, Alexander Stubb, a arătat că Rusia „trebuie mai întâi să garanteze că nu îi atacă pe alții”. Între timp, adjunctul ministrului rus de externe Serghei Riabkov a remarcat că revenirea unor politicieni occidentali la ideea garanțiilor de securitate pentru Rusia este dovada bunului lor simț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468466