Newsweek: Lecțiile războului civil din SUA arată de ce Ucraina nu poate învinge
09/12
Rusia suspendă plata cotizației către Adunarea Parlamentară a OCEMN
09/12

Declarația lui Merkel privind ”Acordurile de la Minsk” demască jocul de culise al Occidentului

Foto: kremlin.ru

Afirmațiile fostului cancelar german, Angela Merkel (în imagine), referitoare la Acordurile de la Minsk explică poziția Occidentului față de conflictul din Ucraina, a declarat adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la OSCE, Maksim Buiakevici, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Permanent al organizației, relatatează TASS.

„Zilele trecute, fostul cancelar german, Angela Merkel, participant direct la elaborarea Acordurilor de la Minsk privind reglementarea situației din Donbass, a acordat un interviu, demn de toată atenția, săptămânaului german Der Zeit. Ea a recunoscut că a contribuit în mod real la încheierea Acordurilor de la Minsk, cu scopul de a oferi regimului de la Kiev timpul necesar să ”devină mai puternic”. Și toate acestea, în pofida încercărilor de a poziționa Germania ca intermediar în soluționarea problemei și chiar ca garant al implementării Acordurilor de la Minsk”, a subliniat Bujakevici, al cărui discurs a fost postat pe site-ul misiunii diplomatice a Rusiei.

Adjunctul ambasadorului rus la OSCE a menționat că afirmațiile fostului cancelar al Germaniei „clarifică multe lucruri”, inclusiv declarația președintelui german Frank-Walter Steinmeier despre neseriozitatea îndemnurilor de orice natură de încetare a focului în Ucraina și despre absența oricărei reacții din partea europenilor la numeroasele crime de război comise de regimul de la Kiev.

Potrivit diplomatului rus, țările occidentale „folosesc Ucraina ca instrument în lupta împotriva statalității rusești”. De asemenea, Buiakevici este de părere că Occidentul „nu este interesat” de o soluționare diplomatică a conflictului ucrainean.

Într-un interviu acordat la 7 decembrie publicației germane Der Zeit, Merkel a calificat încheierea Acordurilor de la Minsk în 2014 drept „o încercare de a da timp Ucrainei să devină mai puternică”.

Acordurile de la Minsk ofereau posibilitatea reglementarii pașnice a crizei din Donbass. Din păcate, aceste înțelegeri pentru a căror implementarea a luptat diplomația rusă au fost sabotate timp de mai mulți de către regimul de la Kiev cu îngăduința tacită a țărilor occidentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597714