Casa Rusă: Concert de romanțe rusești
09/12
Newsweek: Lecțiile războului civil din SUA arată de ce Ucraina nu poate învinge
09/12

Putin: Occidentul a transformat Ucraina într-o colonie și folosește poporul ucrainean drept carne de tun

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: TASS

Occidentul a transformat Ucraina într-o colonie și folosește poporul ucrainean drept carne de tun, ca pe un berbece împotriva Rusiei, a declarat președintele rus Vladimir Putin, citat de agenția TASS.

„De-a lungul multor ani, Occidentul i-a stors și exploatat fără jenă resursele, a încurajat genocidul și teroarea în Donbass, a transformat, practic, această țară într-o colonie, iar acum folosește cu cinism poporul ucrainean drept carne de tun, ca un berbece împotriva Rusiei, continuând să alimenteze Ucraina cu arme și muniții, trimițând mercenari, împingând-o pe o cale sinucigașă”, a declarat președintele rus adresându-se, prin videoconferință, participanților la reuniunea șefilor departamentelor de apărare din statele membre ale Organizației de Cooperare de Șanghai și ale CSI.

Putin este convins că potențialul izbucnirii unor conflicte este în creștere în întreaga lume din cauza încercărilor Occidentului de a-și menține dominația prin orice mijloace.

„Potențialul izbucnirii unor conflicte este în creștere în întreaga lume, ceea ce nu este decât o consecință directă a încercărilor anumitor elite occidentale de a-și menține dominația politică, economică, financiară, militară și ideologică prin orice mijloace”, a spus liderul rus.

Putin a subliniat că elitele occidentale „acționează în mod intenționat pentru ca haosul să se extindă și pentru agravarea situației internaționale”.

Potrivit șefului statului rus, Statele Unite și sateliții lor mizează pe factorul de forță. „De fapt, au distrus arhitectura de stabilitate strategică creată în decursul a zeci de ani și extind în mod agresiv geografia expansiunii NATO”, este de părere liderul rus.

Potrivit președintelui, pentru a limita și a bloca orice modele alternative de dezvoltare, Statele Unite recurg la sancțiuni economice și comerciale ilegale, folosesc tehnologiile revoluțiilor colorate pentru a îndepărta guvernele nedorite și ațâță conflicte militare, iar prin provocări directe cresc nivelul de tensiune şi confruntare în diferite regiuni ale lumii.

În iulie, vorbind în fața șefilor grupurilor parlamentare din Duma de Stat, Putin a declarat că acțiunile militare din Ucraina au fost declanșate de Occidentul, prin faptul că a sprijinit lovitura militară anticonstituțională de la Kiev, din 2014, după care prin încurajarea genocidului la care au fost supuși oamenii din Donbass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468542