Zaharova: Propunerea lui Macron privind garanții pentru Rusia trebuie susținută cu fapte
08/12
Casa Rusă: Concert de romanțe rusești
09/12

Zaharova nu a exclus ca SUA să pregătească o nouă „lovitură de palat” în Ucraina

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, nu a exclus posibilitatea ca Statele Unite să pregătească o nouă lovitură de stat în Ucraina sau o rotație de cadre, relatează agenția TASS.

Ea a reamintit că, la 4 decembrie, Kievul a fost vizitat de Nuland, care, pentru Ucraina este un „vestitorul al unor turbulențe tragice”. Potrivit spuselor reprezentantantei MAE rus, deplasările în Ucraina ale protectorilor americani au devenit o chestiune de rutină: politicienii americani verifică dacă „focul mai arde încă sau dacă este cazul să mai pună niște lemne”.

„Apariția ei [a subsecretarului de stat american Victoria Nuland] în Ucraina în circumstanțele actuale, când în cercurile conducătoare ale Ucrainei se adâncesc disensiunile privind împărțirea ajutorului occidental, nu este cu siguranță întâmplătoare. Nu este exclus ca, din nou, să fie pusă la cale o lovitură de palat sau vreo rotație de cadre”, a declarat Zaharova la o conferință de presă.

„Cred că regimul [președintelui ucrainean Volodimir] Zelenski, care a pus, nu o dată, la încercare răbdarea Washingtonului, are la ce să gândească „, a subliniat diplomatul.

Potrivit Mariei Zaharova, indiferent cine se află la putere în Ucraina, SUA controlează această țară, o folosesc ca un instrument de realizare a propriilor interese geopolitice în confruntarea cu Rusia. „Și, bineînțeles, pentru realizarea propriilor mănării financiare”, a adăugat Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468420