Primarul Moscovei: Capitala rusă are unul dintre cele mai mari parcuri de autobuze electrice din lume
23/01
Narîșkin: Militarii ucrainenii amplasează arme pe teritoriul centralelor nucleare
23/01

Klupov: Cum se explică succesul înregistrat de grupul Wagner, lângă Artiomovsk

Foto: smotrim.ru

Compania militară privată ”Wagner” folosește cu pricepere grupurile de asalt, care acționează în strânsă legătură cu unități de tancuri, ce susțin ofensiva infanteriei. În plus, ea aplică tactica de urmărire constantă a inamicului, care și asigură succesul în bătălia pentru Artiomovsk și împrejurimile orașului, a explicat expertul militar Rustem Klupov pentru ziarul Moskovski Komsomoleț.

Eroul Rusiei a precizat că unitățile din cadrul companiei militare private ”Wagner” sunt comandate de ofițeri cu experiență, care au decorații militare. Ei acționează astfel încât să rămână în permanent contact cu inamicul, fiind mereu pe urmele lui la o distanță nu mai mare de 15-30 de metri.

Aceasta este tactica folosită la Soledar, unde „wagneriștii” au menținut o distanță medie de contact cu inamicul de 20 de metri. Un astfel de contact strâns obligă inamicul fie să intre într-o luptă aproape corp la corp, fie să se retragă. Și nu le lasă prea mult timp de gândire.

De asemenea, Klupov a menționat că ”Wagner” este o adevărată armată rusă, care are la dispoziția sa nu doar unități de asalt, dar și aviație, vehicule blindate și alt armament. Acest lucru deosebește foarte mult compania rusă de unități occidentale similare, care reprezintă o gașcă de militari ieșiți la pensie și de care nimeni nu mai are nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468530