Narîșkin: Militarii ucrainenii amplasează arme pe teritoriul centralelor nucleare
23/01
Putin a trimis un mesaj șefilor statelor membre ale UEEA
24/01

Lavrov: Relațiile dintre Rusia și Occident au trecut de la războiul hibrid la unul aproape real

Miniștrii de Externe rus și sud-african, Serghei Lavrov și Naledi Pandor/ Foto: telmenews.ru

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, la 23 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă susținute în urma discuțiilor cu omologul său sud-african, Naledi Pandor, că relațiile Rusiei cu Occidentul nu mai au deja caracterul unui război hibrid, ci de un război aproape real, relatează Izvestia.

„Când vorbim despre ceea ce se întâmplă acolo, în Ucraina, vorbim despre faptul că, deja, războiul nu mai este hibrid, ci este aproape un război real, pe care Occidentul l-a pregătit de mult împotriva Rusiei, din dorința de a distruge tot ce este rusesc”, a spus el.

Ministrul a spus că, de secole, în Ucraina s-a distrus totul, de la limbă la cultură rusă.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Lavrov a declarat că țările occidentale spun direct Kievului că negocierile cu Moscova pot fi demarate doar de pe poziții de forță, pentru a readuce Rusia la granițele din 1991. El a menționat că această poziție a fost expusă de șeful diplomației Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și de alți politicieni occidentali.

La 20 ianuarie, ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat că Statele Unite și aliații lor au declanșat un război hibrid total împotriva Rusiei pe propriul ei teritoriu, folosindu-se de partenerii din NATO. Ambasadorul rus a subliniat că Moscova a avertizat în repetate rânduri SUA că politica pe care au adoptat-o, de înfrângere strategică a Rusiei, conduce lumea spre un scenariu catastrofal.

Cu o zi înainte, Antonov a declarat că retorica oficialilor americani devine din ce în ce mai belicoasă.

Anterior, la 8 ianuarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că în Occident au existat întotdeauna încercări de a reînvia nazismul, dar că acest lucru trebuie supus „anatemei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468611