Putin a trimis un mesaj șefilor statelor membre ale UEEA
24/01
NYT: Romanul despre Putin poate schimba politica Franței în privința Ucrainei
24/01

Misiunea Rusiei la ONU: Occidentul nu a încălcat încă „liniile cele mai roșii”

Prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski/ Foto: AP

Alianța Nord-Atlantică și țările occidentale sunt implicate, practic, în conflictul din Ucraina, dar încă nu au fost încălcate toate liniile roșii, a declarat prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, într-o discuție cu jurnalista americană Kim Iversen. Înregistratea emisiunii a fost publicată pe platforma video Rumble, relatează agenția TASS.

„Trimitem din ce în ce mai multe semnale că unele linii roșii au fost încălcate, dar, posibil, cele mai roșii dintre linii nu au fost încălcate încă. În cazul puterilor nucleare, cum este Rusia, dacă se tinde spre o escaladare a conflictului, trebuie calculate toate opțiunile”, a subliniat Polianski. El a precizat că livrările de arme occidentale „nu vor schimba în mod radical” mersul operațiunii militare speciale a Rusiei, în timp ce depășirea liniilor roșii amenință cu „implicarea directă” a Occidentului în conflictul ucrainean.

Potrivit diplomatului, „Rusia nu vrea o ciocnire directă” cu Alianța Nord-Atlantică, „NATO face declarații similare”. „În realitate însă, în Ucraina se livrează nu doar arme, acolo se află și specialiști pentru întreținerea acestor arme, deoarece cele mai multe dintre ele nu pot funcționa fără ajutorul specialiștilor occidentali”, a precizat el.

Polianski a subliniat că SUA sunt „direct implicate în planificarea operativă” a armatei ucrainene, în timp ce țările NATO „pun la dispoziția Kievului informații prin satelit de la serviciile speciale”. „Practic, NATO luptă în Ucraina. Poate că nu este vorba de un numeros contingent militar al NATO, dar acolo se află companii militare private, consilieri militari, foarte mulți mercenari, care mor și sunt luați prizonieri, a spus diplomatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468609