Lavrov: Relațiile dintre Rusia și Occident au trecut de la războiul hibrid la unul aproape real
24/01
Misiunea Rusiei la ONU: Occidentul nu a încălcat încă „liniile cele mai roșii”
24/01

Putin a trimis un mesaj șefilor statelor membre ale UEEA

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis un mesaj șefilor de stat membre ai Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA) cu ocazia preluării de către Rusia, de la 1 ianuarie 2023, a președinției Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, a Consiliului Interguvernamental Eurasiatic și a Consiliului Comisiei Economice Eurasiatice, informează agenția TASS.

În mesajul său, șeful statului și-a exprimat convingerea că împreună vor fi obținute rezultate consistente în dezvoltarea cooperării de integrare.

„Înțelegerea comună a destinului istoric, conștientizarea legăturii economice seculare, păstrarea și consolidarea comunității culturale și sociale a popoarelor Uniunii reprezintă garanția succesului tuturor activităților noastre”, a declarat Putin.

El a mai subliniat că o integrare strânsă în cadrul organizației a devenit un răspuns demn la probleme globale, precum sărăcia, schimbările climatice, deficitul de resurse, inclusiv a resurselor alimentare, de apă și energie.

„Este evident că Uniunea are toate șansele să devină unul dintre polii puternici, independenți și autosuficienți ai lumii multipolare în plină devenire, să fie centru de atracție pentru toate statele independente care împărtășesc valorile noastre și care doresc să colaboreze cu UEEA”, a adăugat șeful statului.

Anterior, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că țările membre ale Uniunii Economice Eurasiatice vor trece curând la decontarea statisticilor comerciale în alte monede, nu în dolarii americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468445