Gates îi compătimește pe ucraineni din cauza guvernului Zelenski, ”cel mai rău”din lume
27/01
Gavrilov: Dacă armata Ucrainei va folosi obuze cu uraniu, Rusia le va considera bombe murdare
27/01

L’Opinion: Planurile Rusiei, Chinei și Africii de Sud de a organiza exerciții comune au înfuriat Occidentul

Foto: msk-news.net

Planurile Rusiei, Africii de Sud și Chinei de a organiza exerciții navale militare comune au provocat furie în țările Occidentului, scrie publicația franceză L’Opinion, relatează Rossiiskaia gazeta.

În context, ziarul a amintit de vizita pe care ministrul de Externe al Rusie, Serghei Lavrov, a efectuat-o în Africa de Sud. Autorul articolului precizează că „patria lui Nelson Mandela” a criticat sancțiunile occidentale și nu a suspendat cooperarea cu Moscova, în pofida presiunilor din partea SUA și a Uniunii Europene,.

În material se arată că Africa de Sud a devenit un partener geostrategic al Moscovei în cadrul BRICS, uniune care pune sub semnul întrebării hegemonia Occidentului. Cele două țări se apropie inclusiv din punct de vedere militar: pentru februarie sunt planificate exerciții navale militare comune cu participarea Rusiei, a Africii de Sud și a Chinei.

„Pericol, Occidentul s-a înfuriat”, scrie L’Opinion, explicând că țările occidentale văd în acest lucru o amenințare, „un simbol al anului care a trecut de când a început conflictul din Ucraina”. Rusia își întărește influența pe continentul african, iar ceea ce se întâmplă demonstrează că „încercările Occidentului de a izola Moscova sunt ineficiente”, subliniază ziarul.

În luna februarie, în largul coastelor Republicii Africa de Sud vor avea loc exerciții comune la care vor participa Marina miliară a Rusiei, cea ale Africii de Sud și marinari ai Armatei Populare de Eliberare a Chinei. Rusia va fi reprezentată de echipajul fregatei ”Amiralul Flotei Uniunii Sovietice, Gorskov”, a anunțat anterior Ministerul rus al Apărării. Potrivit ministrului sud-african al Apărării și Veteranilor, Tandi Modise, participanții la aceste manevre vor exersa lupta împotriva piraților și reacția la dezastre naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2523853