Presa: Brazilia a refuzat să trimită Germaniei obuze pentru tancurile din Ucraina
28/01
Analiștii au propus SUA măsuri pentru a pune capăt conflictului din Ucraina
28/01

Kremlinul, despre declarațiile lui Nuland privind o posibilă relaxare a sancțiunilor

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Kremlinul nu a văzut nimic nou în vorbele subsecretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, privind condițiile de relaxare a sancțiunilor, nefiind în continuare luate în calcul variante diplomatice pentru rezolvarea conflictului, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

Vorbind, joi, în plenul Senatului american, Nuland a declarat că Washingtonul este dispus pentru o relaxare a sancțiunilor impuse Moscovei de dragul unor negocieri serioase cu Moscova și a retragerii trupelor rusești de acolo.

„Nu, în continuare nu se întrevede nimic nou din cauza a ceea ce a spus doamna Nuland. Nu suntem deloc dispuși să amplificăm semnificația lor, nu s-a spus nimic nou”, a declarat Peskov, întrebat dacă aceste vorbe pot fi considerate un pas în direcția unui proces de negociere sau dacă soluțiile diplomatice la această problemă continuă să nu fie luate în considerare.

Alta declarație a lui Nuland privind explozia de la Nord Stream

În alta ordine de idei, activistul american pentru drepturile omului și fostul candidat la vicepreședinție din partea Partidului Verzilor din SUA, Ajamu Baraka, a răspuns pe Twitter declarației secretarului de stat adjunct Victoria Nuland, potrivit căreia Washingtonul este mulțumit de exploziile de la Nord Stream.
„Aceștia sunt niște gangsteri cu sânge rece. Doar cei de stânga cred că este implicat un fel de calcul moral în deciziile acestor criminali”, a scris el, atașând o înregistrare video a discursului diplomatului.

Ajamu Baraka a criticat în repetate rânduri politica externă a Statelor Unite și a Uniunii Europene. Potrivit acestuia, Washingtonul și Bruxelles-ul au folosit acordurile de la Minsk privind Donbass-ul ca un truc pentru a se pregăti pentru ostilitățile cu Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2523853