Arestovici: Interzicerea limbii ruse la Academia Kiev-Moghilianskaia este o încălcare a Constituției
30/01
Primarul Moscovei: Numărul IMM-urilor din Capitala rusă a crescut cu 7% în 2022
30/01

Newsweek: Susținând Ucraina, SUA speră să obțină acces la rezervele de titan

Foto: news-kiev.ru

Statele Unite speră ca, acordând ajutor militar Ucrainei, vor primi acces la mari rezerve de titan, atât de necesare industriei de apărare, scrie publicația Newsweek, citând o sursă.

Publicația atrage atenția asupra faptului că SUA și aliații lor depun eforturi cu scopul ”de a identifica și utiliza marile rezerve” de titan din Ucraina. După cum precizează Newsweek, acest metal poate juca un rol cheie „în dezvoltarea tehnologiilor militare occidentale avansate, care alcătuiesc baza viitoarei descurajări a Rusiei și a Chinei”.

Departamentul de Interne al SUA a inclus titanul pe lista celor 35 de minereuri necesare pentru a susține securitatea economică și națională a țării, subliniază revista. „Dar SUA continuă să importe peste 90% din acest minereu, care nu este nici pe departe furnizat în totalitate de țări prietene”, subliniază Newsweek, menționând că societatea rusă VSMPO-Avisma, producătoare de titan, nu a intrat sub incidența sancțiunilor occidentale.

SUA se tem că Moscova ar putea îngheța exportul de titan destinat țărilor occidentale, „ceea ce ar pune în dificultate construcțiile de avioane și industriile de apărare” ale acestor state, notează publicația. Sursa din Congresul american citată de Newsweek estimează că, pentru SUA, „rezervele considerabile” de titan din Ucraina ar putea deveni „o alternativă atractivă la sursele rusești și chinezești”. „Pe măsură în Occident devin tot mai intense discuțiile privind motivele care ar justifica susținerea în continuare a Ucrainei, acest lucru ar putea deveni unul dintre argumentele tot mai des invocate”, este de părere interlocutorul publicației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2523853