Declarând ”sunt încă rus”, Depardieu a descris atitudinea față de Rusia
05/02
MAE rus: Persecuțiile împotriva Bisericii Ortodoxe canonice a Ucrainei s-au intensificat
05/02

„Vom cumpăra cât de mult putem”: India, despre petrolul din Rusia

Foto: sokolov9686.livejournal.com

Emisarul special al Indiei la Grupul celor douăzeci (G20), Amitabh Kant, a anunțat că autoritățile de la New Delhi și-au propus să achiziționeze în continuare din Rusia atât petrol cât se poate, relatează agenția Rambler.

În plus, potrivit precizărilor sale, multe țări doresc să găsească modalități de a face comerț în monedele naționale. Kant a subliniat că India nu a stopat livrările de petrol din Rusia după ce Occidentul a impus sancțiuni împotriva Rusiei.

Responsabilul indian a menționat că țara sa observă cum companiile petroliere rusești investesc în India.

„Continuăm să cumpărăm din Rusia atât petrol cât se poate și vom face acest lucru și pe mai departe”, a afirmat Kant, menționând că țara va construi relații de prietenie cu partea rusă.

India este al treilea cel mai mare importator de țiței din lume, după China și SUA, menționează Rambler. Țara cumpără în mod activ petrol rusesc. La sfârșitul anului trecut, ponderea Rusiei în coșul de importuri petroliere al Indiei a fost de peste 20%, ceea ce arată o creștere extraordinară. Pentru comparație, la începutul anului 2022, această pondere era estimată la 0,2%.

Anterior, ministrul pakistanez al Petrolului, Musadiq Malik, a anunțat că țara sa va începe, în aprilie, să cumpere țiței din Rusia. El a precizat că acest lucru se va întâmpla după ce părțile vor conveni în martie toate condițiile comerciale, în special, plata în moneda națională a Pakistanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2523853