Dmitri Peskov: Kievul nu poate de-jure să poarte negocieri 
28/02
American Thinker: SUA au conștientizat un adevăr neplăcut despre Rusia
01/03

Putin a trasat sarcini la colegiul FSB

Foto: TASS

Vladimir Putin a luat cuvântul la reuniunea colegiului FSB (în imagine), trasând sarcinile ce revin Serviciului Federal de Securitate (FSB) în anul 2023, relatează RIA Novosti.

Președintele a subliniat că trebuie prevenite toate încercările de a diviza societatea rusă.

„Trebuie identificate și prevenite activitățile ilegale ale celor care încearcă să divizeze, să slăbească societatea noastră, care folosesc separatismul, naționalismul, neonazismul și xenofobia ca armă. Și asta a fost folosit mereu împotriva țării noastre, dar acum, desigur, încercările sunt mult mai intense – încercări de a pune în mișcare toată această mizerie pe pământul nostru”, a spus liderul de la Kremlin.

Serviciul special a primit, de asemenea, sarcina de a întări activitățile pe care le desfășoară la granița ruso-ucreaineană.

„Acum este desfășurată acolo o grupare, în care intră unități ale poliției de frontieră, ale aviației FSB, ale Forțelor Armate și ale Rosgvardia. Misiunea voastră este de a ridica o barieră în calea grupurilor de sabotaj, de a preveni încercările de a introduce ilegal arme și muniții pe teritoriul rusesc”, a explicat președintele Rusiei.

Putin a precizat că numărul infracțiunilor legate de terorism a crescut anul trecut, ceea ce are, evident, legătură cu încercările regimului de la Kiev de a folosi astfel de metode.

Șeful statului a amintit că Occidentul nu s-a sfiit niciodată să-i folosească pe extremiști în interesele sale. În acest sens, el a cerut serviciilor speciale: :

– să răspundă eficient la acest lucru, să acționeze cu determinare, ofensiv, să folosească întregul arsenal;

– să țină în permanență sub supraveghere infrastructurile critice, locurile unde se strâng mulți oameni, întreprinderile complexului militar-industrial și ale complexului energetic;

– să dezvolte un sistem regional de combatere a terorismului, inclusiv în noile regiuni.

În plus, serviciul de contraspionaj trebuie să controleze modul de executare a contractelor de stat cu industria apărării, să acorde o atenție serioasă securității economice și luptei împotriva corupției.

Putin a subliniat că serviciile de informații occidentale, care anterior lucrau activ „pe Rusia”, au aruncat acum resurse suplimentare împotriva acesteia.

„Cele mai valoroase informații despre sistemele noastre de control, structurile militare și de aplicare a legii, despre întreprinderile industriei de apărare, tehnologiile critice și datele personale trebuie să fie protejate în mod deosebit, cum se spune trebuie acoperite. Acest lucru este valabil în totalitate și pentru informațiile referitoare la cele mai noi arme și tehnică militară ale Rusiei”, a detaliat președintele Putin.

Președintele a cerut să fie ridicat nivelul de protecție a spațiului digital, de prevenire a încercărilor de a perturba buna funcționare a comunicațiilor.

Putin și-a exprimat încrederea că personalul aparatului central și al tuturor subdiviziunilor regionale ale Serviciului Federal de Securitate va continua să îndeplinească cu demnitate toate sarcinile trasate, printre care nu există nici măcar una secundară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2523853