Antonov a comparat îndemnul unui senator american cu o declarație de război
16/03
Marca Moskvici intenționează să lanseze două noi modele la sfârșitul anului
17/03

A fost găsită drona americană căzută în Marea Neagră

Foto: telmenews.ru

Drona americană MQ-9 Reaper a fost găsită în Marea Neagră, nu departe de Sevastopol, la o adâncime de 900 de metri, a anunțat ForPost, informează cotidianul Kommersant.

Potrivit ForPost, care citează o sursă proprie apropiată de Ministerul Apărării al Rusiei și care a avut acces la detaliile acestei operațiuni, perimetrul unde a căzut aparatul militar de recunoaștere al SUA este patrulat de forțe ale Marinei militare a Rusiei.

Drona a fost găsită cu ajutorul unui robot subacvatic la o adâncime de 850-900 de metri, nu departe de firul de mare adâncime al gazoductului South Stream.

Drona americană a căzut în Marea Neagră la 14 martie, în zona de coastă a Peninsulei Crimeea. Militarii ruși au depistat aparatul și au ridicat în aer avioane de luptă în aer pentru identificarea obiectului care zbura cu transpondere oprite. Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat ulterior că nu a existat un contact direct cu dispozitivul și că acesta a căzut după ce a pierdut controlul de zbor în urma unei manevre.

La rândul său, Pentagonul a anunțat că avioanele Forțelor Armate Ruse au aruncat combustibil în apropierea dronei, calificând acțiunile piloților ruși ca fiind „neprofesionale”. După aceea, Comandamentul european al Forțelor Armate ale SUA a publicat o înregistrare video cu pierderea dronei MQ-9 Reaper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2523853