Ministerul Apărării a descris consecințele unui atac cu muniție cu uraniu sărăcit
25/03
Sinolog: După vizita lui Xi Jinping a apărut un ”Mare duo”
25/03

Avioane de luptă MiG-29 pentru Ucraina. Rusia a acuzat Slovacia de încălcarea regulilor de reexport

Foto: vklist.ru

Serviciul federal de cooperare tehnico-militară al Rusiei a anunțat că declarația autorităților Slovaciei cu privire la trimiterea de avioane de luptă MiG-29 în Ucraina reprezintă un act de neprietenie la adresa Rusiei și o încălcare gravă a obligațiilor ce-i revin pe linie de reexport. Pe 23 martie, ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad, a declarat că patru avioane MiG-29 au fost trimise în Ucraina. Livrarea altor nouă avioane de luptă este preconizată pentru următoarele săptămâni, scrie Kommersant.

Ministerul a reamintit că, în conformitate cu înțelegerea încheiată, fără acordul scris al celeialte părți nu pot fi vândute sau transferate unor terțe țări armament și tehnică militară, obținute ca urmare a cooperării tehnico-militare dintre Rusia și Slovacia.

„Astfel, este vorba despre o nouă încălcare grosolană de către partea slovacă a obligațiilor sale internaționale privind reexportul de arme și echipamente militare de fabricație rusă. Considerăm aceste acțiuni ale Slovaciei ca act de neprietenie la adresa Federației Ruse, menit să distrugă relațiile bilaterale”, se precizează în comunicatul Servicului de cooperare tehnico-militară al Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597667