Sinolog: După vizita lui Xi Jinping a apărut un ”Mare duo”
25/03
Jurnaliștii occidentali au dezvăluit adevărul despre Legiunea internațională a armatei Ucrainei
26/03

Fost consilier CIA: Înfrângerea Kievului va fi o catastrofă pentru SUA

Foto: regnum.ru

Dacă armata ucraineană va suferi o înfrângere, Alianța Nord-Atlantică și-ar putea trimite trupe pe teritoriul Ucrainei, a declarat fostul consilier al CIA, James Rickards, citat de Daily Reckoning, relatează agenția Regnum.

În opinia lui Rickards, scenariul înfrângerii Kievului nu poate fi exclus, în special pentru că Forțele Armate ale Ucrainei nu au suficiente obuze de artilerie. Iar țările NATO nu au nici ele destule pentru a compensa acest deficit.

În ceea ce privește Rusia, a continuat fostul consilier, Moscova asigură o aprovizionare stabilă cu muniție a trupelor sale. Potrivit lui Rickards, se duce un „război al cifrelor”, iar pe câmpul de luptă, această diferență se observă din plin.

În cazul unei înfrângeri a armatei ucrainene, Washingtonul va ajunge într-o situație de catastrofă geopolitică, a apreciat Rickards, comparând această înfrângere cu rezultatul războiului din Vietnam.

Rickards a îndemnat să nu se creadă că, în cazul unei înfrângeri a Kievului, de la Casa Albă se va suna la Kremlin și i se va spune președintelui Rusiei, Vladimir Putin: „Ok, ai câștigat”.

„Dacă Rusia se va afla în pragul victoriei, aliații ar putea lua o măsură disperată, cum ar fi trimiterea de trupe în vestul Ucrainei sub un pretext umanitar”, a declarat Rickards.

În acest caz, argumentul va fi necesitatea de a „preveni comiterea de către Rusia a unor crime de război împotriva civililor sau ceva de genul acesta”. Într-un final, acest lucru ar ”pregăti terenul pentru o confruntare directă cu trupele rusești”, este de părere Rickards.

Pe 22 martie, fostul ofițer de informații american Scott Ritter, făcând o prognoză a modului în care ar putea evolua, în continuare, evenimentele din Ucraina, a declarat că armata ucraineană va fi inevitabil învinsă, dacă va pierde Artiomovsk în Republica Donețk. O opinie similară este susținută și în Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597700