Macgregor: SUA și NATO ar putea declanșa o „operațiune” în Ucraina
24/05
Putin: Instabilitatea crește în lume, apar noi focare de tensiune
24/05

Președintele Republicii Srpska: Operațiunea specială a Rusiei a fost necesară

Foto: interaffairs.ru

Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik (în imagine), a declarat, în cadrul unei întrevederi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, că Rusia a fost forțată să înceapă operațiunea specială de apărare a Donbassului, relatează Izvestia.

„Rusia s-a luptat din greu pentru cadrul de securitate, încercând și înainte să asigure garanții, dar a fost forțată să înceapă operațiunea specială. Aș dori să urez ca ea să se termine cât mai repede. Noi toți vrem, desigur, să fie pace”, a spus Dodik.

Dodik a mai adăugat că Republica Srpska nu împărtășește abordarea „isterică” a Occidentului față de situația din jurul Ucrainei.

Cu puțin înainte de această întâlnire, Putin a declarat că, prin intermediul operațiunii speciale, Rusia încearcă să pună capăt războiului declanșat în Donbass în 2014.

În plus, Putin a subliniat rezistența luptătorilor care participă la operațiunea specială. Potrivit spuselor sale, toți luptă pentru țara lor, indiferent de naționalitatea pe care o au.

Rusia continuă operațiunea specială de apărare a Donbassul, ai cărui locuitori au refuzat să recunoască rezultatele loviturii de stat din 2014 din Ucraina. Decizia de a o desfășura a fost luată pe 24 februarie 2022 pe fondul unei agravări a situației din regiune din cauza bombardamentelor trupelor ucrainene.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este clar că Rusia a fost forțată să înceapă operațiunea specială din Ucraina. Ce s-ar fi făcut SUA fără un nou conflict? S-ar fi plictisit, desigur. Îmi place declarația președintelui Dodik cum că nu împărtășește abordarea ,,isterică” a Occidentului față de situația din jurul Ucrainei. Occidentul este, într-adevăr, isteric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597698