Corneliu Vlad: O iluzie intens periculoasă: dezintegrarea Rusiei
25/05
Guvernul chinez îndeamnă Europa să înlăture cauzele conflictului din Ucraina
25/05

Polonezii au organizat „războaie pe plajă și în baruri” împotriva rușilor din Turcia

Foto: m.dzen.ru

În Turcia, turiștii polonezi au organizat „războaie pe plajă și în baruri”, nemulțumiți fiind de prezența rușilor și a ucrainenilor în stațiuni, scrie mass-media, relatează publicația Vzgliad.

Potrivit relatărilor editorialistului Konrad Renkas, „husarii polonezi” nu numai că nu au vrut să joace volei cu rușii, ba chiar au întreprins „atacuri în barurile turcești”. Mai mult, polonezii au fost surprinși de faptul că „ucrainenii năpăstuiți” se odihnesc în hoteluri sau chiar dețin apartamente în stațiunile estivale din Turcia. Cetăţenilor Poloniei nu le place că ucrainenii nu încearcă să „se răzbune pe ruşii care le ies în cale”, relatează RIA Novosti citând Mysl Polska.

„Dar ce-ar fi dacă tocmai în Polonia ceva nu ar fi în regulă, ce-ar fi dacă chiar în Polonia cineva ar da dovadă cel puțin de un zel exagerat, jucând pe sentimentele noastre naționale?”, se întreabă Renkas. Cu regret el constată că „în mintea supraîncinsă a husarului” nu este loc pentru astfel de gânduri. Renkas le-a propus turiștilor polonezi să se bucure de soare, de odihnă, de shopping, nu să dezbată problemele lumii întinși pe șezlonguri.

Potrivit spuselor sale, astfel de „războaie pe plajă și în baruri”, la care participă doar polonezii, „par infantile și ridicole”. Renkas le-a recomandat polonezilor să nu se mai gândească la „rușii detestați”, față de care concetățenii lui afișau indiferență în urmă cu doar câțiva ani. El și-a exprimat speranța că, în acest caz, și viața în Polonia va deveni mai ușoară.

Vzgliad amintește că jurnalista publicației poloneze online Onet, Natalia Gomulka, s-a plâns că a fost neplăcut pentru ea să întâlnească ruși în stațiunile din Egipt și, de asemenea, să vadă limba rusă în meniuri.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Polonezilor li s-au prăjit creierii de la soare și nu știu ce fac. Sau poate se plictisesc și au găsit o nouă metodă de amuzament: hărțuirea turiștilor. Pentru plictiseală le recomand să ia câteva lopățele și găletușe și să se joace în nisip. Este o joacă pentru copiii de 3-5 ani, dar la mintea pe care o au se pot încadra la această categorie de vârstă.
    Iar jurnalista Natalia Gomulka se poate duce data viitoare în concediu la Polul Nord, doar ea singură printre urși polari și foci. Și să nu se mai întoarcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597675